Kehonkoostumusmittaus

Motivoidu ja seuraa muutosta

Käytössämme on laadukas InBody 570 -laite.
Ajanvaraus mittaukseen nettiajanvarauksen kautta.
Huom. varaathan vain yhden ajan vaikka mittaukseen tulijoita olisi 1-3.

Miten inbody-mittaus tapahtuu

Mitattava henkilö nousee laitteelle, joka mittaa hänen painonsa. Tätä ennen on mitattu henkilön pituus, joka on välttämätön tieto kehon tilavuuden määrittämiseksi. Painon mittauksen jälkeen tartutaan käsikahvoihin, joissa on mittauselektrodit. Myös jalkojen alla on vastaavat elektrodit.

Seuraavien 10 – 120 sekunnin aikana laite lähettää erittäin pieniä sähköimpulsseja elektrodeista toisiin ja mittaa kehon aiheuttamat muutokset sähkövirtaan. Eri kudokset aiheuttavat erilaisen reaktion sähkövirralle: pelkkä neste johtaa erinomaisesti sähköä, kun taas rasva toimii lähes eristeen tavoin. Tätä sähkön johtavuutta mitataan bioimpedanssilla. Eri mittaustaajuuksia hyödyntämällä saadaan selville vielä tarkempaa tietoa: solun sisäisen ja ulkoisen nesteen suhde eri kehon osissa sekä tietoa solujen kunnosta.

Mitattuaan nesteen määrän, pystyy InBody määrittämään rasvattoman massan. Kun rasvaton massa on määritetty oikein, tulevat myös rasvamassa ja rasvaprosentti oikein määritetyiksi. (Lähde InBody)

HINNAT

25 € / hlö tai 2-3 henkilöä samaan aikaan 20 € / hlö.

Huomioi nämä taustatekijät ennen mittausajan varaamista

Vaatetus: Mene mittaukseen kevyellä vaatetuksella ja valmistaudu siihen, että mittaus tehdään paljain jaloin. InBody-mittareissa voidaan vähentää vaatteiden paino, mutta vältä silti raskasta vaatetusta. Riisu myös kellot ja suuret korut. Jos käyt seurantamittauksissa eri laitteilla, varmista ennen mittausta mitä painon korjausta mittaaja käyttää vaatteiden painon vähentämiseksi.

Syöminen & juominen: Vältä aterioita ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta. Ateriat aiheuttavat hetkellistä painon vaihtelua. Siten optimaalisin olosuhde käydä mittauksessa on ennen suuria aterioita tai aamulla.

Vessassa käyminen: Käy vessassa aina ennen mittausta, virtsarakon tulisi olla tyhjä. Suositus liittyy painon vaihteluun vuorokauden aikana.

Fyysinen rasitus: Vältä voimakasta fyysistä rasitusta (hengästyttävää liikuntaa) 24 h ennen mittausta. Fyysinen rasitus vaikuttaa lihasten verenkiertoon ja nestemääriin, joka näkyy myös mittaustuloksissa.

Kylmät / kuumat olosuhteet: Vältä oleilua kylmässä tai kuumassa tilassa juuri ennen mittausta, koska nämä vaikuttavat nesteiden kiertoon kehossa. Älä siis mene mittaukseen heti saunan tai suihkun jälkeen. Varaa lämmittelyyn hetki, jos tulet kylmästä ulkoilmasta.

Istuminen / seisominen: Ole seisaallasi vähintään 5 minuuttia ennen mittausta, jotta nesteiden jakautuminen on normaali. Pitkä istuminen tai makuulla olo vaikuttaa nesteiden sijaintiin myös hetken aikaa seisaalleen nousun jälkeen.

Alkoholi: Vältä runsasta alkoholin käyttöä vähintään 12h ennen mittausta. Runsas alkoholin käyttö vaikuttaa nestetasapainoon, jonka normalisoituminen vie aikaa.

Kuukautiset: Naisten on hyvä huomioida kuukautisten mahdollisesti aiheuttama nestekertymä. Jos huomaat painosi nousevan kuukautisten aikana, pyri ajoittamaan InBody-mittaus muuhun ajankohtaan.

Puhtaat jalat ja kädet: Vältä rasvaisten ihovoiteiden käyttöä kämmenissä ja jalkapohjissa ennen mittausta.

Milloin ei kannata tulla mittaukseen:

1. Sinulla on sydämentahdistin tai muu kehoon implantoitu lääkinnällinen laite. Kehon läpi johdettava sähkövirta on hyvin heikko, mutta valmistaja kieltää mittauksen henkilölle, jolla on:
– sydämentahdistin
– muu implantoitu lääkinnällinen laite (esimerkiksi neurostimulaattori)
– elintoimintojen valvontaan käytetty laite (esimerkiksi potilasmonitori).

2. Olet sairaana.  Useat tavallisetkin sairaudet vaikuttavat kehon nesteisiin ja siten sen hetkiseen kehon koostumukseen. Mittaamista kuumeisena tai vatsataudin aikana ei siten suositella. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat käyttää mittausta erilaisten sairauksien aikana
seurantatyössä.

3. Olet raskaana. Mittaus ei ole vaarallinen, mutta raskaus vaikuttaa luonnollisesti tuloksiin, eikä InBody-laitteessa ole viitearvoja tähän tilanteeseen. Voit käydä mittauksessa synnytyksen jälkeen.

4. Sinulla on raajaproteesi. Mittaus vaatii ihokontaktin kaikista elektrodeista (kämmenet ja jalkaterät).

5. Et pysty seisomaan mittauksen aikana. Mittauksessa tulee pystyä seisomaan laitemallista riippuen noin 1⁄2 – 2 minuuttia. Mitattavaa
voidaan tarvittaessa tukea vaatteiden läpi niin ettei synny ihokontaktia mitattavaan.

Lisätiedot sähköpostitse kivatreeni@gmail.com.